Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Правоохоронні органи

pravda-kr.com.ua/

Середа, 21 листопада 2012, 14:32

Псевдоподатківці вимагають гроші у підприємців на Дрогобиччині

Шахраї, які видають себе за податківців, з метою заволодіння коштами суб'єктів господарювання, діють у Дрогобицькому районі Львівської області та ще десятьох областях України.

Про це Варіантам повідомляє прес-служба відділу внутрішньої безпеки при ДПС у Львівській області.

До підрозділів внутрішньої безпеки при органах державної податкової служби надходять заяви та повідомлення від керівників ОДПС обласного рівня про вчинення від їх імені шахрайських дій невідомими особами. Також надходить інформація від суб'єктів господарювання щодо вчинення відносно них протиправних дій. Зафіксовано 15 таких випадків, за якими порушено 5 кримінальних справ.

З початку 2012 року такі випадки були в АР Крим, Вінницькій, Донецькій, Закарпатській, Кіровоградській. Луганській, Полтавській, Сумській, Харківській, Хмельницькій та Дрогобицькому районі Львівської області.

Більшість таких випадків мають однакові обставини: на мобільний телефон СПД телефонує громадянин, який звертається нібито від імені керівника підрозділу податкової служби або за його дорученням (найчастіше начальника або заступника начальника податкової інспекції) з проханням надати гроші у борг або вимагає кошти за непроведення перевірки фінансової діяльності підприємства.

Діють такі особи через посередника, у більшості випадків – водія, який необізнаний у тому, що відбувається, а виконує функцію отримання та передачі грошей.

У випадку надходження такої інформації, просимо негайно інформувати відділ внутрішньої безпеки при ДПС у Львівській області УВБ ДПС України за телефоном (032) 297-36-09 або 297-39-56.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.