Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вибори у ОТГ

Середа, 11 грудня 2019, 11:58

ЦВК зареєструвала 112 кандидатів на вибори у трьох ОТГ Львівщини

вибори у ОТГ

У грудні у ОТГ Стрийського, Жидачівського та Мостиського районів стартують вибори депутатів на сільського голови.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

У Нежухівській сільській об'єднаній територіальній громаді Стрийського району 29 грудня 2019 року відбудуться перші місцеві вибори депутатів і сільського голови, які призначила на своєму засіданні ЦВК ще 18 жовтня.

Тут зареєстрували 4 кандидати на посаду Нежухівського сільського голови і 80 кандидатів у депутати сільради. Вони претендують на 22 депутатських крісла.

Виборчий процес у цій ОТГ розпочався 9 листопада, а наприкінці минулого тижня Стрийська районна виборча комісія сформувала Нежухівську сільську виборчу комісію у складі 9 осіб. Зазначимо, Нежухівська ОТГ, що на Стрийщині, отримала висновок на відповідність Конституції та законам України від Львівської ОДА ще у 2016 році. У Нежухівську громаду увійшли такі села: Голобутів, Завадів, Ланівка, Заплатин, Діброва, Нежухів, Райлів.

А 22 грудня додаткові місцеві вибори депутатів сільських, селищних рад стартують у 16 селах Жидачівського та Мостиського району.

У Жидачівському районі відбудуться додаткові місцеві вибори в Облазницькій сільській раді (села Облазниця, Воля-Облазницька, Дунаєць, Жирівське, Корнелівка, Махлинець, Нове Село). Вона приєдналася до Гніздичівської селищної ради обʼєднаної територіальної громади. Голосування відбудеться у чотирьох одномандатних виборчих округах. Відтак на чотири депутатські місця тут предентують семеро осіб.

В Мостиському районі пройдуть додаткові вибори у Мишлятицькій (села Мишлятичі, Ганьковичі, Конюшки, Липки, Тамановичі, Толуковичі) і Хідновицькій (села Хідновичі, Боратичі, Тишковичі) сільських радах. Ці ради приєдналися до Шегинівської сільської ради обʼєднаної територіальної громади. Тут зареєстровано 21 кандидата в депутати. Усього ж депутатських вакансій – 7.

За словами начальниці відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату Львівської ОДА Зоряни Павлів, загалом в області територіальні виборчі комісії зареєстрували 108 кандидатів у депутати, які змагатимуться за 33 депутатські місця, а також 4 кандидати на посаду сільського голови.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.