Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Дрогобич

ГУ ДСНС у Львівській області

Четвер, 12 грудня 2019, 14:35

Постраждалим через обвал будинку у Дрогобочі замість грошей куплять нове житло

Дрогобич

Постраждалим з будинку на вул. М. Грушевського, 101/1 у місті Дрогобич, повертатимуть не кошти, а квадратні метри.  

Про це повідомляє прес-служба Дрогобицької міської ради.

Другий пакет документів щодо відшкодування коштів за втрачене житло постраждалим мешканцям будинку №101/1 на вул. М. Грушевського перебуває на розгляді у Міністерства юстиції України. Попередньо документи були погоджені Міністерством економіки України.

Про це повідомив начальник відділу НС та ЦЗН ДМР Микола Летнянчин.

Наступним кроком, за словами посадовця, має стати ухвалення пакету документів Міністерством юстиції України та передача їх разом з проєктом постанови про виділення коштів Кабінету Міністрів України.

"Микола Летнянчин зазначає, що за попередньою інформацією постанова КМУ мала б бути підписана до нового року. Йдеться про 40 мільйонів 721 тисячі гривень з розрахунку 16 тис. грн за квадратний метр. Розпорядником коштів буде Львівська обласна державна адміністрація, на рахунки якої після підписання постави КМУ зачислить відшкодування Міністерство фінансів України. Якщо постраждалі мешканці не встигнуть освоїти кошти до кінця року, то для закупівлю житла можливо буде здійснити у 2020 році" – йдеться у повідомленні.

Існують два шляхи відшкодування постраждалим втраченого житла: перший – це закупівля житла або ж повернення коштів готівкою. Є ймовірність, що застосують перший варіант.

Нагадаємо, в ночі з 27 на 28 серпня у будинку на вул. Грушевського, 101/1 у Дрогобичі трапився обвал підїзду з першого по четвертий поверх, внаслідок чого загинули 8 людей, серед яких 1 дитина.

Першою причиною обвалу, яка поширилася у ЗМІ, називали вибух газу, однак фахівці "Львівгазу" обстежили зруйнований будинок та встановили, що не неможливо. Опісля поширилася версія щодо помилок при зведенні будинку ще у 1960-роках. Про це написав в себе на сторінці у Фейсбуці голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

Львівська поліція відкрила два кримінальні провадження через обвал та затримали двох працівників КП "Управитель ЖЕО", яке опікувалося будинком, однак основну причину трагедії вони не назвали.

Також президент Володимир Зеленський анонсував проведення новим урядом аудиту всіх житлових будинків. Для закупівлі житла жертвам обваленого будинку у Дрогобичі необхідно виділити 45 мільйонів гривень.

Пізніше експертиза пітвердила, що будинок в Дрогобичі обвалився через руйнування стіни підвалу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.