Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ВНЗ Львова

Середа, 18 грудня 2019, 15:22

З 2020 року запрацюють нові правила вступу до вишів

ВНЗ Львова

Міносвіти опублікував нові правила вступу до вишів, згідно з яким в Україні підняли вступний поріг.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України.

Вчора набув чинності наказ Міносвіти, згідно із яким у наступному році поріг для вступу на бюджет складе не менше 125 балів, а одночасно вступники зможуть подати 5 заяв на будь-які спеціальності.

Зокрема, у 2020 році вперше будуть приймати сертифікати ЗНО 4-х років: 2017 (крім іноземних мов), 2018, 2019 і 2020 із всіх предметам. Вступник зможе подати сертифікати в будь-якій комбінації (можна подати в одному пакеті один сертифікат 2017 року, один 2018 і 2019, або ж всі одного року).

Реєстрація електронних кабінетів і завантаження документів розпочнеться 1 липня, а прийом заяв і документів – 13 липня. Закінчується подача заяв о 18:00 год 22 липня – для вступників тільки за сертифікатами ЗНО, і о 18:00 год 16 липня – для вступників на основі співбесіди, вступних іспитів або творчих конкурсів.

Подання електронних заяв буде доступне не тільки для вступників на базі 11-ти класів, але і для вступників до магістратури. Крім того, можливість подачі документів через е-кабінети буде у пільговиків.

Для вступу на низку спеціальностей встановлені порогові бали. Як і торік, 150 балів ЗНО з другого та третього конкурсних предметів треба мати для вступу на спеціальності "Стоматологія", "Медицина", "Педіатрія". Із 130 балів до 140 підвищився конкурсний бал на спеціальності "Право", "Публічне управління та адміністрування", "Міжнародні відносини".

Крім цього, у 2020 році продовжиться практика творчих заліків та конкурсів перед подачею документів до вишів. Разом з тим, будуть перенесені і вступні іспити для деяких категорій вступників (учасники АТО, вступники із захворюваннями, які є перешкодою для проходження ЗНО тощо) до початку подачі заяв.

Вступникам на бакалаврат обов'язково потрібно подавати сертифікат ЗНО з української мови та літератури. Для навчання за спеціальністю "Економіка" і спеціальностями галузей знань "Управління і адміністрування" та "Публічне управління та адміністрування" додатково потрібно подавати сертифікат ЗНО з математики (математики або історії України для вступу на контракт).

Також буде розширено список спеціальностей з єдиного вступного іспиту з іноземної мови у вигляді ЗНО на магістратуру. У 2020 році такий іспит передбачений для більш 80 спеціальностей. А на спеціальності "Право" і "Міжнародне право" вступники також складатимуть єдине вступне випробування з права та загальних навчальних юридичних компетенцій.

Нагадаємо, в Україні зроблять обов'язковим вступний іспит з іноземної мови. Міносвіти запровадило аудіювання для ДПА з іноземних мов. З 2020 року навчатися у вишах стане ще дорожче.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.