Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Фінанси

poltava.pl.ua

Четвер, 22 листопада 2012, 11:48

Львів заборгував Держказначейству 140 млн. грн.

Держказначейство України стверджує, що затримки виплат незахищених статей витрат бюджету пов’язані з тим, що Львів має заборгованість перед єдиним казначейським рахунком.

Про це в коментарі Львівській газеті повідомив заступник начальника Головного управління Державної казначейської служби України у Львівській області Богдан Хомічак.

«Заборгованість бюджету Львова перед єдиним казначейським рахунком на 15 листопада становить понад 140 млн. грн., з них 40 млн. – за короткостроковими позичками, які потрібно повернути до 1 грудня, та 100 млн. – за середньостроковими, повернення ких найближчим часом не заплановано», – повідомив Хомічак.

Він додав, що загальна сума заборгованості місцевих бюджетів області за отриманими короткостроковими позиками становить 84 млн. грн., а за середньостроковими (із врахуванням позик минулих років) – 182 млн., що разом у 1,7 раза перевищує суму заборгованості відповідного періоду минулого року.

Унаслідок таких запозичень та недовиконання окремих місцевих бюджетів, за словами Хомічака, кошти з єдиного казначейського рахунку довелося скеровувати на захищені статті: зарплати працівників бюджетної сфери, оплату медикаментів, комунальних послуг та інші соціальні виплати.

Начальник Головного управління Державної казначейської служби України у Львівській області Петро Могиляк додав, що комунальні установи міста, такі як ЛКП «Львівелектротранс» та ЛКП «Зелений Львів», працівники яких нещодавно пікетували офіс управління казначейства у Львівській області, мають висловлювати претензії через неотриману заробітну плату до очільника міста.

«Потрібно розуміти, що й ЛКП «Львівелектротранс», і ЛКП «Зелений Львів» є суб’єктами господраюівання і не мають статусу бюджетних установ. У їхньому випадку джерелом погашення заборгованостей із заробітної плати є є не бюджетні кошти, а доходи цих комунальних підприємств, які в казначействі не обліковують», – зазначив Могиляк.

Нагадаємо, міський голова Львова Андрій Садовий звинувачував державну казначейську службу України в тому, що вона затримує перерахунок коштів за рахунками Львівської міськради.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.