Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська ОДА

gazeta.lviv.ua

Четвер, 22 листопада 2012, 12:53

Костюк створив оргкомітет з підготовки Львівщини до відзначення 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників та 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні

Голова Львівської ОДА Михайло Костюк розпорядився Створити організаційний комітет з підготовки та відзначення 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників та 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років.

Про це йдеться у розпорядженні голови Львівської ОДА за підписом першого заступника голови Львівської ОДА Богдана Матолича від 19 листопада.

Даним розпорядженням також затверджено заходи з відзначення 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників та 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 194-1945 років.  

Серед затверджених заходів:

- підготувати та провести святкові заходи на честь відзначення 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років, Року ветеранів Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років.

 - Сприяти громадським організаціям у проведенні Всеукраїнської естафети пам’яті «Слава визволителям України».

 - Вжити заходів щодо упорядкування військових поховань, ремонт та реставрацію меморіалів, пам’ятників, обелісків і пам’ятних знаків на честь загиблих у роки Великої Вітчизняної війни 1941 – 1945 років.

- Вжити заходів щодо благоустрою та упорядкування території біля пам’ятного хреста на території колишнього концтабору «Шталаг-328».

- Сприяти проведенню у м. Львові святкових феєрверків на честь Дня Перемоги, а також на честь 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників.

 - Забезпечити проведення у м. Львові урочистого проходження військових підрозділів: у 2014 році на честь 70-ї річниці визволення України; у 2015 році на честь 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років.

- Вжити додаткових заходів щодо запобігання актам вандалізму та руйнування військових меморіалів, пам’ятників та місць поховань осіб, які загинули під час Великої Вітчизняної війни 1941 – 1945 років.

Нагадаємо, День визволення України від німецько-фашистських загарбників відзначається 28 жовтня, а День перемоги - 9 травня. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.