Варіанти,  23 грудня 2019

Чад Зоратлі: У Львові дуже open-mind people

Розмова з нічним мером Львова Чадом Зоратлі.

Чому чому саме Львів після сонячної Греції?

Приїхав до Україну продовжувати навчання. Моя спеціальність – дитяча психологія, і якось я зрозумів, що мені це не подобається, і тому вирішив поступати на архітектуру та дизайн. Але я так і не закінчив це навчання, оскільки оплачував його в євро, а саме тоді були різкі стрибки курсу, і я змушений був залишити й архітектуру. Після цього звернувся в еміграційну службу України, щоб емігрувати та отримати громадянство, яке мені ще досі не видали і я від цього страждаю. Україна та Греція й справді різні країни, але, передусім, кліматом. Я був особливо шокований, коли температура почала опускатись нижче мінус двадцяти.

Наскільки важко було адаптуватись та вивчити мову?

Було важко, передусім, через мову, оскільки вивчати її буквально з нуля. Але це було приємно вивчати ще одну мову, окрім тих п'ятьох, які я знаю. Також мої близькі друзі також допомагали мені з моєю українською.

Багато людей називають тебе нічним мером Львова, то хто ж власне такий нічний мер Львова, що ти робиш і які функції виконуєш?

Насправді нічний мер – це майже теж саме, як і денний мер. Нічний мер – це людина, яка відповідає за гарне, безпечне та цікаве життя нічного Львова. За хороший вайб і гармонічне поєднання всього цього.

Разом з Night Ambassadors нічне життя Львова стало значно якіснішим та цікавішим. Наскільки важко було досягнути цього рівня?

Ми не єдині, хто займається вечірками у Львові, в нас є багато друзів, і це, зазвичай, молоді люди, які займаються організацією вечірок у Львові. Але питання у тому, хто робить краще? Це головне питання. Для мене було важливо створити таку організацію, яка відповідально ставиться до вайбу. Щоб люди мали змогу послухати відомих виконавців у справді цікавих локаціях. Наша мета – не повторювати локацію, а намагатись показати дуже красивий і різноманітний Львів.

Ви влаштовуєте вечірки у різноманітних локаціях: музеї, церкви, заводи. Чи були якісь факапи?

Були. Ц е вже зараз у нас є досвід, як краще домовлятись щодо тієї чи іншої локації. Але ми зрозуміли один підхід – це конкретно пояснювати, що ж ми хочемо зробити. Це не туса чи алкотреш. Є такі локації, які ми взагалі не пов'язуємо з алкоголем. Тобто кожна локація має якусь власну специфіку. Наприклад, нещодавно ми робили вечірку в Івано-Франківську у колишньому храмі. Зараз там музей і через це ми отримали особливо велику критику, адже деякі люди просто не зрозуміли цього. Щось на кшталт, "як можна танцювати там, де є ікони та хрести?" Хоча це була благочинна, тиха вечірка, де музику слухали через навушники. Факапи трапляються. Десь щось може тріснути або зламатись, але ми це усуваємо.

Наскільки розвитку нічного життя Львова сприяє денний мер, міський голова Львова Андрій Садовий?

У нас з денним мером добрі стосунки. Ми, до речі, підзвітні управлінню культури Львівської міської ради, і це співпраця, яка приносить користь усім її учасникам. Прикладом такої співпраці можу назвати Lviv Night Summit, коли до Львова приїхали нічні мери Лондона, Вільнюса та Будапешту.

Розкажи історію про Андрія Пушкарьова, якого вам таки вдалося привезти?

Андрія просто не хотіли пропускати в аеропорту. Нам вийшло сконтактували з директоркою аеропорту та пояснити, що Андрій грає музику, що він відомий діджей, а не співає російською мовою. Сталось так, що він летів з Києва до Варшави, а з Варшави вже до Львова. Львів прийняв його дуже гостинно, бо місто дуже відкрите до людей. У Львові дуже open-mind people.

Останнім часом Львів відвідало чимало відомих музикантів. Що вони кажуть про Львів та нашу публіку?

Більшість артистів просто в шоці. Ми зустрічаємо їх в аеропорту з бокалом вина, робимо їм туристичний тур Львовом, а паралельно показуємо місця, де відбувались наші вечірки. Високий замок, Вірменський дворик, Ботанічний сад тощо. Показуємо нашим гостям наскільки гарний та позитивний Львів, пригощаємо їх варениками та борщем. Артисти після цього вже повертаються до Львова самотужки з сім'ями та родичами. Вони (артисти) завжди хочуть повернутися сюди.

Які маєш плани на 2020 рік?

Великі. Хочемо відкривати власну локацію для вечірок та також робити виїзні вечірки (але робити їх раз на місяць). Хочемо співпрацювати з різними організаціями, а також й з інакшими організаторами вечірок, щоб піднімати рівень вечірок у Львові на все вищий рівень.

автор: Володимир Шапіро

фото: Фб Чада Зоратлі

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.