Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

психоневрологічний диспансер

Вівторок, 24 грудня 2019, 16:39

Львівський психоневрологічний диспансер стане некомерційним комунальним підприємством

психоневрологічний диспансер

Заклад реформували для ефективного переходу на фінансування з Національної служби здоров'я України. 

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні, 24 грудня, депутати Львівської обласної ради на сесії ухвалили перетворити обласний клінічний психоневрологічний диспансер на некомерційне комунальне підприємство (НКП). "За" – 49 голосів.

"Для ефективного переходу закладів охорони здоров’я на фінансування з НСЗУ, потрібно заклади перевести в некомерційні підприємства.  Львівська облдержадміністрація ініціювала так перетворення, щоб дати можливість цим закладам ввійти в реформу", – наголосив в.о. директора департаменту охорони здоров’я Андрій Васько.

Зазначимо, реформування дитячого неврологічного диспансеру депутати облради не підтримали. 

Нагадаємо, громадське слухання щодо реорганізації Львівського обласного психоневрологічного диспансеру в облраді мало відбутись у червні 2018 року. 

Перед тим як облрада прийняла таке рішення, під час її сесії відбулась акція протесту працівників диспансеру. Вони виступали проти реформування медзакладу у НКП. Детальніше про плани реорганізації  – у статті Варіантів.

Додамо, нещодавно міський голова Львова Андрій Садовий обговорив з керівником Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні Богданом Чечоткою реалізацію спільних проектів.

Відтак, міськрада допоможе організувати на території лікарні громадські простори. Також там планують проводити екскурсії, бо будівля має архітектурну цінність. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.