Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Держегеокадастр Львівщини

dbr.gov.ua

Вівторок, 24 грудня 2019, 17:35

У ДБР взялися за керівника Держгеокадастру Львівщини через виконання рішення суду

Держегеокадастр Львівщини

Керівнику львівського Держгеокадастру інкримінують зловживання службовим становищем з метою одержання хабара, що спричинило тяжкі наслідки.

Про це інформує видання Вголос.

Вчора, 23 грудня, слідчі Державного бюро розслідувань провели обшуки у приміщенні Держгеокадастру Львівщини, підозрюючи керівника управління Андрія Кавецького у зловживанні владою або службовим становищем з метою одержання хабара, що спричинило тяжкі наслідки, під час надання згоди на поділ земельної ділянки у селі Зимна Вода в Пустомитівському районі.

Земельна ділянка перебуває у комунальній власності, тому Держгеокадастр не може нею розпоряджатися, однак в листопаді 2019 року Львівський окружний адміністративний суд зобов’язав ГУ Держгеокадастру Львівщини надати дозвіл на приватизацію цієї ділянки для ведення селянського господарства. В управлінні протягом 2017-2019 років відмовлялися це робити, проте змушені були виконати рішення суду.

"За версією ДБР та поліції Держгеокадастр передав у власність окремим громадянам земельні ділянки, що входили до складу земель площою орієнтовно 26,7 га, що були в постійному користуванні ТОВ "Склодзеркальний завод". На їхню думку, землі належать до комунальної власності, а відтак їх розпорядником є Зимноводівська сільська рада. Проте це не відповідає дійсності, а кримінальне провадження розпочате абсолютно безпідставно" – зазначив Андрій Кавецький.

За його словами, Держгеокадастр не надав земельну ділянку у приватну власність, а всього лише дозволив окремим громадянам підготувати технічну документацію, тому кримінальне провадження є безпідставним, а земельні ділянки на момент видання наказів перебували за межами села й не є комунальною власністю, як про це стверджує ДБР.

Відповідно до інформації, яка міститься в Державному земельному кадастрі, земельна ділянка зареєстрована як державна власність. Ці земельні ділянки належали Склодзеркальному заводу на праві постійного користування, який дав згоду на їх вилучення та передачу у власність окремим громадянам.

"Мені залишається не зрозумілим чому, на якій правовій підставі відкрито це провадження і чому безпідставно, необгрунтовано проводяться слідчі дії. Напрошується лише один висновок – це незаконний тиск на керівництво Держгеокадастру з метою схилення до прийняття незаконних рішень. В інший спосіб мені важко пояснити цю ситуацію", – наголосив Андрій Кавецький.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.