Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

хабар

ДБР України

П'ятниця, 3 січня 2020, 13:10

У Стрию на хабарі у 5,5 тисяч доларів затримали чиновника відділу ДАБК

хабар

Чиновника Державного архітектурно-будівельного контролю вимагав хабаря у приватного підприємця за введення в експлуатацію нежитлового приміщення.

Про це повідомили у прес-службі Державного бюро розслідувань.

У переддень Нового року, затримали на хабарі чиновника Державного архітектурно-будівельного контролю міста Стрия. За версією слідства, чиновник вимагав $4000 хабаря у приватного підприємця нібито за "вирішення питання" щодо введення в експлуатацію нежитлового приміщення площею 790 м.

"Подумавши деякий час, начальник відділу органу, який мав би контролювати законність та дотримання нормативів у сфері архітектури та будівництва, вирішив збільшити суму хабаря до $5500, з чим його і було затримано. Відомо, що чиновник не дуже переймався конспірацією та вирішив отримати неправомірну вигоду прямо в приміщенні Центру надання адміністративних послуг міста Стрия" – йдеться у повідомленні.

В ході проведення обшуку у службовому кабінеті чиновника вилучили  грошових коштів на загальну суму $12300. Слідчі ДБР повідомили затриманому про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Слідство триває. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.