Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

news.liga.net

П'ятниця, 23 листопада 2012, 12:51

16 українців затримані у Польщі через порушення

Працівники польської прикордонної служби затримали 16 громадян України у різних частинах Польщі за порушення правил перебування.

 

Українці використовували видані їм польські візи не за призначенням або працювали з порушенням чинних в країні правил.

9 українців затримали працівники Шльонського відділу польських прикордонників на південному заході Польщі. Четверо із них їхали автобусом з Чехії з візами, виданими для роботи на польських працедавців за спрощеною системою працевлаштування, а ще п’ятеро працювали не на тих працедавців, які оформили для них заявку на роботу.

Окрім того, 7 українців затримала польсько-німецька група прикордонників за отримання польської візи нечесним шляхом. Один із затриманих українців допомагав перетнути кордон між Польщею та Німеччиною групі з семи російських громадян чеченської національності. Прикордонники анулювали візи усім затриманим українцям та зобов'язали їх добровільно залишити польську територію.

Загалом за перше півріччя польські прикордонники затримали за порушення правил перебування у Польщі понад 800 українців, що на третину більше показників, ніж за першу половину 2011 року. Видача польських віз за цей же період зросла на 13% – до понад 310 тис. штук.

Польські прикордонники найчастіше затримують українців за роботу у Польщі без необхідних для цього документів, або протерміновані чи неправомірно отримані візи.

Джерело: УНІАН

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.