Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Оперний театр

Середа, 15 січня 2020, 14:42

Уряд Гончарука заборонив приватизовувати балерин на танках

Оперний театр

Уряд затвердив перелік підприємств, які не можна виставляти на приватизацію.

Про це повідомляє Українська правда.

Сьогодні на своєму засіданні Кабінет міністрів України затвердив перелік стратегічних підприємств, які не можна приватизувати. До цього переліку увійшли такі державні підприємства, що знаходять на території Львівської області:

- Львівський бронетанковий завод;

- Львівський державний авіаційно-ремонтний завод;

- Львівський державний завод "Лорта";

- Львівський радіоремонтний завод;

Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької;

- Львівський національний академічний театр опери та балету імені Соломії Крушельницької.

"Не підлягають приватизації підприємства, які: забезпечують енергетичну незалежність та обороноздатність держави; є природними монополіями; мають критично важливе значення для суспільства. Більше того, ми посилимо контроль за належним користуванням майном та ефективним управлінням стратегічних державних підприємств, які не підлягають приватизації" – пояснив прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Нагадаємо, наприкінці 2019 року уряд передав на приватизацію з Фонду державного майна 737 об'єктів, у переліку яких опинилися й підприємства Львівської області. Варіанти зібрали інформацію про більшість із них. 

Додамо, у 2016 році Верховна Рада ухвалила закон, що дозволив уряду розпочати приватизацію великих державних підприємств. Тоді у цьому переліку опинилися декілька шахт "Львіввугілля". У зв'язку з цим депутати Львівської облради у 2017 році направили звернення щодо недопущення приватизації шахт.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.