Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

Четвер, 16 січня 2020, 12:05

Зима відміняється: у Львові аномальне потепління

Львів

Сьогодні у Львові температура повітря піднялась до 10 градусів тепла.

Про це повідомив Львівський регіональний центр з Гідрометеорології.

Сьогодні, 16 січня, зберігатиметься тепла, без опадів погода. Нічна температура становитиме 0 - 5° морозу, вдень 4 – 9° тепла.

Вночі та вранці: подекуди видимість погіршуватимуть тумани, на окремих ділянках доріг ожеледиця. Вітер змінних напрямків, слабкий.  Погіршення видимості в тумані 200 - 500 м.

Згідно з даними "Метеопрога", січень буде теплим. А морози якщо і будуть, то рекорди вони точно не встановлять. За інформацією ресурсу, в січні в Україну прийде тепле повітря з Середземномор'я, яке принесе періоди потепління місцями до +10°. При цьому дощів у січні значно більше, ніж снігу.

Відхилення температурних показників від багаторічної норми становитиме більше, ніж два градуси на плюс. Тому січень здивувує українців високими температурами.

Однак, вже з наступного тижня згідно з прогнозом погоди у Львові очікується зниження температури до +2° та можливий мокрий сніг.

Як передає Euronews згідно зі спостереженнями вчених, зараз випадає така ж кількість опадів, але періоди посухи стають більш тривалими. Порівняно зі сторіччям тому, почастішали екстремальні явища, такі як теплові хвилі.

Нагадаємо, минулого року у цей день синоптики прогнозували потепління, а температура повітря становила +6° тепла. Однак через два дні розпочалося похолодання і стовпчик термометра опустився до -3° морозу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.