Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Охорона здоров'я

vpoltave.pl.ua

П'ятниця, 23 листопада 2012, 14:55

Виробник «Амізону» отримав понад 7 млн. грн. штрафу за неправдиву рекламу

Тимчасова адміністративна колегія Антимонопольного комітету України оштрафувала ПАТ «Фармак» на 7,6 млн. грн. за розповсюдження оманливої реклами лікарського засобу «Амізон» – це найвище стягнення за історію роботи АМКУ.

 

Про це Варіанти повідомила прес-служба АМКУ.

«Товариство поширило неправдиві відомості під час рекламування зазначеного препарату на телебаченні. Зокрема, рекламний ролик містив наступне твердження: «9 з 10 українців обирають саме «Амізон». Як наслідок, у громадян могло скластися враження, що 90 % – це відсоток від усієї кількості українців-споживачів препарату», – зазначено у повідомленні.

Проте компанії йшлося про цифри, базовані на маркетинговому дослідженні , у якому 90 % – це лише та кількість людей, що хворіли на грип, застуду та кашель, і при цьому використовували лікарський засіб «Амізон». За результатами того ж дослідження, відсоток від загальної кількості споживачів становив 6,2.

Під час проведення рекламної кампанії лікарського засобу «Амізон» значно зросли обсяги його реалізації. Так, у листопаді 2011 року обсяги реалізації препарату збільшилися порівняно з листопадом 2010 року на 346,82% – з 194,8 тис. шт. до 675,6 тис. шт.

Відповідно цьому могло сприяти поширення на телеканалах України рекламного ролика. На даний момент порушення припинене.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.