Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

зупинка

Четвер, 16 січня 2020, 17:15

Львів'яни просять облаштувати автомати для продажу квитків на всіх зупинках електротранспорту

зупинка

Петицію з такою вимогою зареєстрували через нові тарифи на проїзд в електротранспорті, згідно з якими квиток у водія коштуватиме дорожче.

16 січня, на порталі е-петицій Андрій Моравський зареєструвув петицію з вимогою встановити на усіх зупинках кіоски або автомати для продажу квитків.

За словами автора петиції, через підняття вартості проїзду у електротранспорті, згідно з яким квиток у водія коштуватиме 7 грн, а у кісоках - 6 грн, необхідно забезпечити на усіх зупинках електротранспорту продаж квитків через кіоски або автомати.

"А також через те, що електронний спосіб оплати через Приват24 та через СМС є ненадійним: не завжди доходить вчасно смс, розряджається телефон, не завжди можливо зісканувати QR-код на прозорій поверхні, куплена смс-ка/приват24-квиток не є документом для повернення відрядних, не завжди є можливість доступу до мобільного інтернету оскільки і вайфай в трамваях не працюють ідеально... і т.д" – йдеться у тексті петиції.

Наразі петиції набрала 3 голоси із 500 потрібних.

Нагадаємо, що електронні петиції у Львові були ввели з 22 лютого 2016 року. Якщо петиція набере необхідних 500 голосів на підтримку, то тоді міськрада, згідно із порядком подання та розгляду електронних петицій, має її прийняти або відхилити.

Нагадаємо, 10 січня виконком Львівської міськради прийняв рішення підняти вартість проїзду в трамваях та тролейбусах. Відтак, з 15 січня львів'яни платитимуть за проїзд у електротранспорті 6 гривень, а у водія квиток коштуватиме 7 гривень.

Додамо, у жовтні 2019 року заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Андрій Білий запропонував збільшити вартість проїзду у електротранспорті до 6 гривень. У водія квиток коштуватиме 7 гривень, а також планували збільшити вартість місячних абонементів до 200 гривень.

Зазначимо, 28 листопада 2019 року на громадських слуханнях проголосували за підняття тарифу на перевезення пасажирів у міському електротранспорті.

З 15 до 22 січня невикористані старі квитки можна обміняти з доплатою на вул. Сахарова, 2.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.