Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

продаж цигарок

П'ятниця, 17 січня 2020, 12:08

14 нардепів з Львівщини не підтримали збільшення акцизу на цигарки

продаж цигарок

Верховна Рада прийняла зміни до Податкового кодексу щодо підвищення акцизу на тютюнові вироби та лімітів для ФОПів.

Вчора, 16 січня, Верховна Рада проголосувала за законопроект №1210 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення адміністрування податків, усунення технічних і логічних неузгодженостей у податковому законодавстві". Це рішення підтримали 283 народних депутати.

Законопроект передбачає норми трансфертного ціноутворення, введення плану дій BEPS, підвищення лімітів для ФОПів, підвищення акцизу на цигарки і ренти на видобуток залізної руди. Раніше бізнес-спільнота розкритикувала цей законопроект через високі штрафи, розширення бази оподаткування рентою і зміни акцизів.

Згідно із пояснювальною запискою до законопроекту, річні ліміти для фізичних осіб-підприємців 1-3 груп підвищили до 1 млн грн, 5 млн грн та 7 млн грн відповідно.

Також документом передбачене врегулювання у Податковому кодексі України питань, пов'язаних зі сплатою частини чистого прибутку та дивідендів на державну частку (господарські товариства, корпоративні права яких частково належать державі, та господарські товариства, 50 і більше відсотків акцій яких належать господарським товариствам, частка держави в яких становить 100%).

З львівських нардепів законопроект підтримали: Орест Саламаха (Слуга народу), Мар’ян Заблоцький (Слуга народу), Ростислав Тістик (Слуга народу), Святослав Юраш (Слуга народу), Андрій Герус (Слуга народу), Юрій Камельчук (Слуга народу), Євген Петруняк (Слуга народу), Остап Шипайло (Слуга народу), Ірина Верещук (Слуга народу), Михайло Цимбалюк (Батьківщина), Роман Лозинський (Голос), Галина Васильченко (Голос), Ярослав Юрчишин (Голос), Наталія Піпа (Голос), Ярослав Рущишин (Голос), Андрій Кіт (Довіра), Павло Бакунець (Довіра).

Були присутні у залі, але не голосували: Ярослав Дубневич (За майбутнє), Олена Кондратюк (позафракційна), Святослав Вакарчук (Голос). 

Утрималися: Юрій Загородній (Опозиційна платформа – За життя), Тарас Батенко (За майбутнє).

Відсутні на пленарному засіданні: Тарас Козак (Опозиційна платформа – За життя).

Проголосували проти: Андрій Лопушанський (Європейська Солідарність), Софія Федина (Європейська Солідарність), Олег Синютка (Європейська Солідарність), Степан Кубів (Європейська Солідарність), Микола Величкович (Європейська Солідарність), Андрій Парубій (Європейська Солідарність), Микола Княжицький (Європейська Солідарність), Михайло Бондар (Європейська Солідарність).

Нагадаємо, з липня 2019 року ставки акцизного податку на тютюнові вироби збільшилися на 9%.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.