Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

головна ялинка Львова

П'ятниця, 17 січня 2020, 16:21

20 січня демонтують головну ялинку Львова

головна ялинка Львова

Головну ялинку Львова демонтують 20 січня й використають для опалення теплиць комунального підприємства.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

У понеділок, 20 січня, головну ялинку Львова на проспекті Свободи перед Оперним театром демонтують та відправлять на утилізацію.

За словами директорки департаменту розвитку Львівської міської ради Наталії Бунди, на цій ялинці було встановлено 1,520 км освітлення. Наразі працівники ЛКП "Львівсвітло" знімають ці гірлянди, а далі ЛКП "Зелений Львів" буде демонтувати ялинку. ЇЇ зріжуть по кусочках, подроблять гілки, а деревину вивезуть на вул. Замарстинівську, 161а для утилізації.

Крім цього, 24-25 січня у місті працюватимуть мобільні пункти збору ялинок для того, аби мешканці могли здати їх на утилізацію. Також використані ялинки щоденно протягом року можна здати на утилізацію на вул. Замарстинівська, 167а (ЛКП "Зелений Львів"). Усі зібрані хвойні використають для опалення теплиць комунального підприємства.

Зазначимо, головну ялинку Львова встановили 11 грудня 2019 року й прикрасили позаминулорічною ілюмінацією. Дерево має висоту у 17,5 метрів, його подарувала місту виробнича фірма "Дока". Ялинка росла на території заводу "Кінескоп".

Нагадаємо, у бюджеті Львова на 2019 рік депутати заклали 260 тис грн на встановлення двох новорічних ялинок у центрі Львова та на Сихові. Встановлення, охорона й демонтаж новорічної ялинки обійшлася місту в 100 тис грн.

Минулоріч ялинку місту подарувала мешканка села Буда Яворівського району, її офіційно відкрили 18 грудня 2018 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.