Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

школа

Понеділок, 20 січня 2020, 12:54

Для вчителів російськомовних шкіл організують курси з викладання українською мовою

школа

Вчителі російськомовних шкіл пройдуть підготовку для викладання українською мовою, а для учнів розроблять адаптаційний період.

Про це повідомила міністр освіти і науки Ганна Новосад в інтерв'ю виданню  "Інтерфакс-Україна".

Як заявила Ганна Новосад, вчителі російськомовних шкіл пройдуть курси підвищення кваліфікації в рамках підготовки до переходу на українську мову викладання.

"Нам зараз насправді важливіше підготувати вчителів, щоб вони були готові викладати державною мовою і підтягнули свою термінологію. Для них ми будемо робити окремі курси підвищення кваліфікації, літню школу для того, щоб вони покращили свої знання мови", – пояснила Ганна Новосад.

За її словами, для учнів створять певний адаптаційний період, а за результатами першого року планують відкоригувати навчальні програми. Також рідна мова і література у російськомовних школах будуть викладатися російською.

"Ми зараз готуємося до того, щоб з вересня школи, які навчалися російською, з п'ятого класу перейшли на вивчення предметів українською мовою. При цьому рідна мова і література будуть викладатися російською. Плюс є можливість факультативів та позакласного навчання. А початкова школа залишається на рідній мові", – додала Ганна Новосад.

Нагадаємо, раніше Ганна Новосад заявляла, що російськомовні школи в Україні перейдуть на навчання українською мовою у вересні 2020 року. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.