Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

www.organic.ua

Субота, 24 листопада 2012, 14:44

Ярмарок органічної продукції триває у Львові сьогодні

Сьогодні у Львові о 10 год. розпочався «Ярмарок органічної продукції», який триватиме до 16 години. Участь у ньому беруть близько 15 господарств та фірм не лише Львівщини, а й усієї Західної України.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Президент громадської організації «Екотерра» Наталя Чоловська розповіла, що попит на органічну продукцію щодня зростає, але на противагу цьому, кількість господарств, що її вирощують на території України, не збільшується. Багато виробників роблять приставку «еко», «біо» до своїх продуктів, однак це маніпуляція. «У Львові спеціалізованих магазинів еко-їжі немає», додала Наталя Чоловська.

Органічну продукцію купують переважно споживачі, які мають достатню фінансову спроможність, бо ціни на екологічно чисту продукцію, порівняно зі звичайними продуктами, вищі на 30-40%.

«Цінова політика залежить від насиченості ринку такою продукцією. За кордоном господарства, що вирощують органічні продукти, отримують допомогу від держави. Така політика сприяє щорічному збільшенню господарств та здоров'ю громадян країни. Наприклад, в Польщі подібні ярмарки відбуваються кожні три місяці», - наголосила Наталя Чоловська.

В Україні перейти на органічне виробництво дуже важко, адже територія, на якій вирощується продукція, не має бути забрудненою. У вирощуванні не можна використовувати жодних пестицидів, нітратів, антибіотиків, гормонів, барвників.

Нагадаємо, ярмарок проходить у приміщенні Музею Ідей, що на вул. Валовій у Львові.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.