Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Центр зайнятості

lviv.dcz.gov.ua

Понеділок, 27 січня 2020, 17:23

На Львівщині минулоріч працювали 135 кар’єрних радників

Центр зайнятості

У 2019 році у обласній службі зайнятості запровадили інститут кар’єрного радника.

Про це повідомляє Львівський обласний центр зайнятості.

Серед фахівців базових центрів зайнятості та філій Львівського обласного центру зайнятості 135 спеціалістів із минулого року почали виконувати функції кар’єрних радників.

За словами директора Львівського обласного центру зайнятості Василя Барилюка, завдяки їхнім зусиллям торік вдалося забезпечити місцем праці 48,1 тисяч жителів області, у тому числі 15,7 тисяч безробітних, що на 1,5% більше, ніж у 2018 році. При цьому рівень працевлаштування безробітних у 2019 році зріс із 33,3% до 35,1%.

"Вивчення та врахування кар’єрними радниками інтересів і потреб клієнтів, успішна комунікація та побудова з відвідувачами довірливих відносин, визначення оптимальних шляхів працевлаштування – усе це в комплексі позитивно вплинуло й на інші показники діяльності обласної служби зайнятості. Для прикладу, торік середня тривалість пошуку роботи для безробітних становила 100 календарних днів, тобто порівняно з 2018 роком вона зменшилася на 11 днів", – пояснив Василь Барилюк.

Він додав, що 219 осіб з числа безробітних започаткували власну справу, скориставшись одноразовою виплатою допомоги з безробіття для відкриття бізнесу. У середньому кожний підприємець-початківець отримав стартові кошти у понад 31 тис грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.