Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Партія регіонів

misto.ridne.net

Понеділок, 26 листопада 2012, 11:07

Богдан Хруставчук очікує реакції Львівської міськради на протест прокуратури і вимоги громади у питанні Снопківського парку

Львівська міська рада зобов’язана належно відреагувати на протест прокуратури Львівської області у питанні можливої забудови Снопківського парку. Про це заявляє голова ЛОО ВМГО «Молоді регіони» Богдан Хруставчук.

За його словами, після того, як молодіжна організація привернула увагу громадськості Львова та правоохоронних органів до питання незаконної забудови Снопківського парку, прокуратура Львівської області внесла протест на рішення Львівської міської ради від 26.10.2012 № 737 „Про розроблення детального плану території району забудови на вул. Кримській”.

«Прокуратура Львівської області підтвердила інформацію про те, що в межах парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Парк Снопківський», планується незаконна забудова. Окрім цього, у прокуратурі наголошують, що рішення виконавчого комітету Львівської міської ради суперечить вимогам чинного законодавства та підлягає скасуванню», - розповів Богдан Хруставчук.

За словами громадського лідера, протест прокуратури Львівської області у питанні Снопківського парку – це маленька перемога громади Львова, адже протести громади проти свавілля чиновників та депутатів Львівської міської ради, не залишились поза увагою правоохоронних органів. 

Богдан Хруставчук також повідомив, що Львівська обласна організація ВМГО «Молоді регіони» продовжує кампанію на захист парку Снопківський. Зокрема, надіслано звернення  до Президента України, Верховної Ради України, Генеральної прокуратури України, Міністерства екології та природних ресурсів України з проханням втрутитися у ситуацію та запобігти незаконній забудові на території парку Снопківський.

Нагадаємо: згідно з рішенням Виконкому Львівської міської ради від 26 жовтня цього року, територію Снопківського парку збираються незаконно забудовувати.

17 листопада, активісти Львівської обласної організації «Молоді регіони» на чолі з головою молодіжного об’єднання Богданом Хруставчуком вийшли на акцію протесту проти забудови Снопківського парку, яка відбулася в районі вул. Кримської та вул. Кубанської. Протестувальники обгородили територію майбутньої забудови у парку сигнальною стрічкою та закликали високопосадовців міської ради «забрати руки» від природного заповідника парку Снопківський.

А 20 листопада під час прес-конференції проти можливої забудови частини території парку «Снопківський» у Львові Богдан Хруставчук оприлюднив інформацію про можливу причетність до забудови парку чиновників та депутатів Львівської міської ради та надав документи із проектами майбутньої забудови.  

За словами Богдана Хруставчука, «Молоді регіони Львівщини» і надалі продовжуватимуть кампанію на захист Снопківського парку. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.