Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад на Львівщині

Середа, 29 січня 2020, 15:20

У МОЗ озвучили тарифи на медичні послуги

медичний заклад на Львівщині

МОЗ оприлюднило проект постанови, яка визначає тарифи та механізми оплати медичних послуг.

Про це повідомляє Національна служба здоров'я України.

Міністерство охорони здоров'я опирлюднило на сайті для громадського обговорення проект постанови уряду щодо реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення у 2020 році.

Зокрема, постанова визначає тарифи та механізми оплати медичних послуг для екстреної, вторинної (спеціалізованої), третинної (високоспеціалізованої), паліативної медичної допомоги, медичної реабілітації, медичної допомоги дітям до 16 років, медичної допомоги у звʼязку з вагітністю та пологами. Це:

- 4 563,64 грн базова ставка за проліковані випадки, які включено до пакетів "Хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах" та "Стаціонарна допомога дорослим та дітям без проведення хірургічних операцій";

- 19 332,31 грн тариф з надання медичної допомоги при гострому мозковому інсульті в стаціонарних умовах;

- 16 001,43 грн тариф з надання медичної допомоги при гострому інфаркті міокарда в стаціонарних умовах;

- 8 136,03 грн тариф на пологи, передбачені специфікаціями;

- від 26 087,72 грн до 98 533,82 грн тариф з надання медичної допомоги новонародженим у складних неонатальних випадках.

До тарифів за медичні послуги не включено вартість лікарських засобів, медичних виробів та витратних матеріалів, які забезпечуються за рахунок інших програм держбюджету.

Нагадаємо, з 1 квітня розпочнеться другий етап медичної реформи – діятиме програма медичних гарантій для населення, а також запровадять електронний лікарняний.

Додамо, 30 січня 2018 року в Україні вступила в дію нова медична реформа. Згідно із новим законом, медична допомога більше не прив’язана до місця прописки, а кожен українець може вибрати терапевта, педіатра або сімейного лікаря у будь-якому медичному закладі безкоштовно.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.