Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Компанії

virtuala.org

Понеділок, 26 листопада 2012, 12:02

АМКУ оштрафував Львівський ЛГЗ за слово ABSOLUT на 100 тис. грн

Антимонопольний комітет України оштрафував ПрАТ «Львівський лікеро-горілчаний завод» на 100 тис. грн. за використання позначення ABSOLUT без дозволу компанії Absolut Company Aktiebolag (Швеція).

Про це йдеться у прес-релізі АМКУ. 

Львівський ЛГЗ випускав продукцію під назвою ABSOLUTE LVOV, ABSOLUTE LVOV GOLD і ABSOLUTE LVOV PLATINUM.

«Оскільки компанія Absolut Company Aktiebolag не надавала відповідної згоди на використання цього позначення, зазначені дії суспільства (Львівського ЛГЗ - ред.) Визнані порушенням конкуренційного законодавства», - йдеться в повідомленні АМКУ.

Комітет зазначає, що при визначенні розміру штрафу було враховано, що ЛГЗ визнав порушення та припинив використовувати позначення ABSOLUT.

Львівський лікеро-горілчаний завод був введений в експлуатацію 1931 року. Як ЗАТ підприємство було створене 2000 року в якості асоційованого члена державного концерну спиртової та лікеро-горілчаної промисловості «Укрспирт». Його річна потужність виробництва лікеро-горілчаних виробів становить 4,8 млн дал, оцту харчового - 8 млн пляшок.

2011 року Львівський ЛГЗ отримав чистий дохід від реалізації 265 300 000 грн., що на 8,3% більше, ніж 2010 року. Минулого року його чистий прибуток збереглася практично на рівні 2010 і склала 14150000 грн.

Absolut Company є виробником ABSOLUT VODKA, Malibu, Kahlua, Wyborowa, Luksusowa та ін. Компанія є частиною групи Pernod Ricard.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.