Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Володимир Зеленський

Четвер, 30 січня 2020, 16:00

Зеленський оголосив наступний навчальний рік Роком математики

Володимир Зеленський

Президент доручив Кабміну забезпечити розроблення та затвердити комплекс заходів щодо проведення Року математичної освіти.  

Про це йдеться в указі Президента України №31/2020 від 16 січня 2020 року.

Президент Володимир Зеленський видав указ про оголошення 2020/2021 навчального року Роком математичної освіти в Україні.

"З метою забезпечення додержання конституційних гарантій з реалізації права на освіту, створення можливостей для рівного доступу українських школярів до сучасної та якісної математичної освіти, формування у них належного рівня математичної компетентності, ураховуючи результати міжнародного дослідження якості освіти PISA щодо математичної компетентності здобувачів базової середньої освіти в Україні, постановляю оголосити 2020/2021 навчальний рік роком математичної освіти в Україні" - йдеться у документі.

Кабінету міністрів доручено забезпечити розробку та затвердити комплекс заходів щодо проведення в 2020/2021 навчальному році Року математичної освіти в Україні.

Уряд повинен передбачати впровадження сучасних принципів підвищення якості вивчення математики, зокрема підручників і навчальних посібників з математики та розробити електронні навчальні ресурси, спрямовані на розвиток математичної компетентності учнів.

Крім того, уряду доручено забезпечити проведення конкурсів, олімпіад та інших змагань з математики, спрямованих на рішення математичних задач з пошуком нестандартних підходів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.