Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

готівка

Галицька митниця

Середа, 5 лютого 2020, 14:30

У львівському аеропорту в українця конфіскували незадекларовані 2 тисячі доларів

готівка

32-річний чоловік, який летів рейсом Львів-Стамбул не задекларував готівку.

Про це повідомила прес-служба Галицької митниці Держмитслужби України.

Пасажир рейсу "Львів-Стамбул" 32-річний громадянин України, обрав смугу руху "зелений коридор". Так він заявив про відсутність будь-яких товарів, які підлягають обов’язковому декларуванню, або на переміщення яких через митний кордон України встановлено заборони чи обмеження.

Під час митного контролю пасажиру запропонували пред’явити готівку. Він показав 13 070 доларів США, які переміщував у ручній поклажі. На цей момент належним чином оформленої митної декларації та дозвільних документів на вивезення валютних цінностей пасажир не надавав.

Таким чином, чоловік порушив встановлений порядок проходження митного контролю в зонах спрощеного митного контролю, тобто вчинив дії спрямовані на переміщення через митний кордон України готівки, що підлягає обов’язковому письмовому декларуванню у повному обсязі.

Такі його дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого статтею 471 Митного кодексу України. 11 070 доларів США йому було повернуто відповідно до Постанови правління НБУ №3 від 02.01.2019 року "Про затвердження Положення про транскордонне переміщення валютних цінностей»".

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.