Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

львівське сміття

П'ятниця, 7 лютого 2020, 11:07

Буськ, Стрий та місто на Хмельниччині отримають гроші від Львова за прийом сміття

львівське сміття

Львівська міськрада виділила 3,8 млн грн трьом містам, які приймають сміття зі Львова.

Сьогодні, 7 лютого, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив рішення про надання субвенції місцевим бюджетам. Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Зокрема, з бюджету Львова виділять 3 807 635 грн за прийом твердих побутових відходів зі Львова, відповідно до Меморандуму про співпрацю між Львівською міською радою та міською радою Буська, Старокостянтиніва та Стрия.

Відтак, Старокостянтинівська міськрада Хмельницької області отримає 289 870 грн, Стрийська – 494 945 грн та 489 970 грн, Буська – 351 795 грн.

Ці кошти міста отримають як субвенцію на соціально-економічний розвиток території.

Нагадаємо, на початку листопада 2019 року Стрий і Буськ отримали 1,1 млн грн на сміття зі Львова. У жовтні міськрада виділила 2,3 млн грн трьом містам, які приймають сміття зі Львова. У вересні влада Львова передбачила 488 695 грн Буську за прийом сміття, а у вересні ця міськрада отримала від Львова 532 тис грн субвенції. На початку вересня мерія Львова також виділила 1,4 млн грн місту Старокостянтинів у Хмельницькій області.

Також у листопаді 500 тис грн від міста отримала Буська міськрада.

Зазначимо, з 1 липня 2019 року повноваження з вивозу твердих побутових відходів повернулись від Львівської ОДА до міської ради Львова. Також у Львові планують розробити сайт про стан вивезення сміття зі Львова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.