Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Наталія Тимчій

радіо Львівська хвиля

П'ятниця, 7 лютого 2020, 18:36

Утворення Львівської агломерації під загрозою – Наталія Тимчій

Наталія Тимчій

Голова ЛМО ВО "Батьківщина" Наталія Тимчій назвала декілька причин, які поставили під загрозу процес створення Львівської ОТГ.

Серед них головними є недосконалість законодавства та бездіяльність влади й мера Львова.

"Впродовж п'яти років ми бачили бездіяльність міського голови Андрія Садового, який, мабуть вважав, що навколишні села самі прийдуть до нього на поклін. А з іншого боку ми бачили, як ініціативи щодо об'єднання зі Львовом блокувалися на рівні ЛОДА, яку очолював колишній заступник Садового – Олег Синютка, через суто політичні мотиви" – вважає Наталія Тимчій.

Тимчий з розумінням ставить до небажання громад об'єднуватись зі Львовом, адже їхні інтереси не захищено законодавством.

"Сьогодні у Винниках, де не хочуть бути просто поглинутими Львовом, а зберегти свою самоврядність (як це є зараз), відбуваються обговорення можливості створення власної ОТГ. Йдуть розмови про можливість створення Брюховицької ОТГ. А Рудному нещодавно пригрозили припиненням фінансування з бюджету Львова. Такі відцентрові тенденції є зрозумілими, адже законознавство не передбачає існування так званих "матрьошок", коли один орган місцевого самоврядування має у своїх межах інший, Це означає, що влившись до Львова ці населені пункти залишаться без своїх голів та місцевих рад" – наголошує вона.

Бездіяльність і некомпетентність політиків і влади привели до того, що „ми опинилися в такій ситуації, коли Львів замість того, щоб здобути, має великі шанси втратити“.

Нагадаємо, у грудні, у Львові відбувся круглий стіл "Львівська агломерація: перспективи, загрози та виклики", де науковці, чиновники та громадські експерти обговорили подальше розширення Львова, який нині звідусіль оточений новоствореними ОТГ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.