Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Президент

uainfo.censor.net.ua

Вівторок, 27 листопада 2012, 13:59

Президент підписав закон про всеукраїнський референдум

Президент Віктор Янукович підписав закон про всеукраїнський референдум.

Про це повідомила прес-служба глави держави.

Законом пропонується визначити поняття та предмет всеукраїнського референдуму, його основні принципи, законодавчі обмеження щодо проведення.

Зокрема, пропонується розрізняти конституційний, ратифікаційний, законодавчий і загальний всеукраїнські референдуми, а також унормувати, що за народною ініціативою можуть бути проведені всеукраїнський референдум щодо прийняття нової редакції Конституції України (здійснена установча влада Українського народу), законодавчий референдум, у тому числі з метою скасовування окремих законів України.

Також законом встановлюються підстави і порядок призначення всеукраїнського референдуму про внесення змін до Конституції України, всеукраїнського референдуму про зміну території України, проголошення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою; врегулювати право громадян вимагати проведення всеукраїнського референдуму; процедуру утворення та реєстрації ініціативних груп з всеукраїнського референдуму; порядок і строки збирання підписів ініціативними групами; процедуру передачі підписних листів до Центральної виборчої комісії та перевірки дотримання порядку збору підписів на підтримку ініціативи щодо проведення всеукраїнського референдуму, оформлення підписних листів та підрахунку підписів тощо.

Нагадаємо, парламент 6 листопада ухвалив закон "Про всеукраїнський референдум".

Опозиція виступає проти цього закону і планує звертатися до Конституційного суду для скасування цього закону.

Джерело: РБК

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.