Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

звалище люмінісцентних ламп

lviv.dei.gov.ua

Вівторок, 25 лютого 2020, 12:26

Звалище люмінесцентних ламп на Пустомитівщині забруднює навколишні грунти

звалище люмінісцентних ламп

Вміст свинцю у грунтах Зимноводівської ОТГ на Львівщині перевищує норму у 9 разів.

Про це повідомляє Держекоінспекція у Львівській області.

Результати аналізу грунтів на теритоії несанкціонованого звалища люмінісцентних ламп Зимноводівської ОТГ показали значне перевищення вмісту забруднюючих речовин. 

Екоінспектори виявили перевищення вмісту п'ятиоксид фосфору в 8,6 раз, цинку в 22,4 рази, кадмію – 4 рази, кобальту в 13 раз.

Крім цього, на території звалища марганець перевищує норму в 3,1 раз,  а свинець та мідь – в 9,1 раз та в 7,4 рази відповідно. 

Нагадаємо, 14 лютого працівники інспекції провели обстеження території Зимноводівської ОТГ Пустомитівського району, Львівської області, де виявили несанкціоноване розміщення відпрацьованих люмінесцентних ламп. Частина з них була розбитою.

Тоді на місце події викликали слідчо-оперативну групу, а спеціалісти відділу інструментально-лабораторного контролю відібрали проби грунту для проведення досліджень на предмет забруднення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.