Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Юрій Холод

Вівторок, 25 лютого 2020, 14:07

Холод перевіряє озера Львівщини на наявність парканів

Юрій Холод

На Львівщині вже перевірили 274 водних об'єкти, з них 21 досі мають паркани та огорожі.

Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

З 21 лютого в кожному районі Львівщини спецальні комісії, створені за розпорядженням заступника голови Львівської обласної державної адміністрації Юрія Холода, розпочали перевірку річок, ставків та озер області на наявність незаконних огорож.

"До сьогодні ми перевірили 274 водні об’єкти в області і виявили 21 берегову конструкцію. Проте робота комісій при районних державних адміністраціях продовжується, адже це таки зима, водойм в області понад 3 тисячі, об’їхати всі наразі не вдалося. Проте робота комісій при районних державних адміністраціях продовжується, адже це таки зима, водойм в області понад 3 тисячі, об’їхати всі наразі не вдалося" – повідомив Юрій Холод.

Як зазаначено в повідомленні, у Львівській області загалом є 20 водосховищ та понад 11 тис км річок, потічків та струмків.

Нагадаємо, 29 жовтня минулого року Верховна Рада України прийняла закон, який забороняє загороджувати водойми, що перешкоджає або обмежує доступ громадян до річок та озер. Закон набув чинності 21 листопада, і власникам водних об'єктів було надано 3 місяці аби прибрати паркани та огорожі.

За невиконання цього закону порушникам загрожує покарання у вигляді штрафу у розмірі від 3400 до 6800 грн та від 6800 до 11 900 грн для посадових осіб. Якщо подібне правопорушення повториться, то порушнику та посадовим особам будуть загрожувати нові штрафи у розмірі від 6800 до 11 900 грн та 11 900 до 17 000 грн відповідно.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.