Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

фотовиставка Любомира Криси

Львівський палац мистецтв

Вівторок, 25 лютого 2020, 14:14

У Львові пройде фотовиставка Любомира Криси

фотовиставка Любомира Криси

12 березня у Львівському палаці мистецтв відбудеться фотовиставка ''І будуть люде на землі...'' Любомира Криси.

Про це повідомляє прес-служба Львівського палацу мистецтв.

Як йдеться у повідомленні, фотовиставка відомого львівського фотохудожника, заслуженого працівника культури України, автора багатьох художніх фотоальбомів Любомира Криси буде проходити в рамках Шевченкіани-2020.

"Любомир відійшов, але залишив нам великий спадок – свої світлини, які вже стали літописом здобуття Україною незалежності в буремні 80-і та 90-ті роки минулого тисячоліття і в наш час. Це тако художні світлини, своєрідний літопис древнього Львова, які увійшли до його фотоальбомів ''Личаківський некрополь'', ''Проходи по Личакову'', ''Храми Львова''. Вагомою подією в мистецькому і суспільному житті нашого краю був вихід його фотоальбомів ''Наш Івасюк'', ''Так було...'', ''Візит благодаті'', – йдеться у повідомленні.

Організатори розповідають, що Любомир Криса упродовж багатьох років фіксував усі культурні події, які відбувалися у Львівському палаці мистецтв, адже працював тут штатним фотографом. До того часу працював у кількох газетах, зокрема, творив фотолітопис нашої історії у вагомому у свій час львівському виданні ''За вільну Україну''.

''Любомир Криса – історик нашого політичного життя. Його альбом ''Так було...'' зафіксував події 80-х – 90-х років у Львові і поза Львовом. Там є ті люди, які будували країну. В багатьох родинах, і в моїй теж, є дуже багато його фотографій з різних моментів нашого життя, життя міста, культурного життя Львова і України. Все це – довговічна пам'ять йому у серцях багатьох людей'', – так відгукнувся про Любомира Крису відомий львів'янин, поет і громадський діяч Ігор Калинець.

"На виставці у палаці мистецтв можна побачити лише дещицю з того, що залишив нам цей визначний фотомитець. Але я запрошую усіх прийти ознайомитися з цми унікальними роботами фотохудожника", – прокоментував генеральний директор Львівського палацу мистецтв Юрій Візняк.

Відкриття 12 березня о 16-ій годині, вулиця Коперника, 17. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.