Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

швидка допомога

Четвер, 27 лютого 2020, 17:40

У Львові медики виїжджатимуть на виклики до пацієнтів, які матимуть температуру більше 38 градусів

швидка допомога

Якщо пацієнт повернувся з-за кордону або контактував з хворими, тоді на виклик їхатиме бригада лікарів у спеціальних захисних костюмах.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Аби запобігти поширенню будь-яких респіраторних захворювань, а також для додаткового захисту мешканців, сімейні лікарі м. Львова виїжджатимуть на виклики додому до тих пацієнтів, які мають високу температуру тіла — більше 38 градусів.

"Вчора була проведена позапланова нарада з головними лікарями міста Львова та їхніми заступниками, щодо запобігання захворювання на гострі респіраторні захворювання у місті Львові. Також було питання про тих людей, які, наприклад, мають високу температуру – як працювати з такими мешканцями міста, щоб не було паніки. Тому прийнято рішення про те, що ми будемо виїжджати на виклики до таких хворих, у яких є гарячка і температура тіла більше 38 градусів" – розповіла заступниця міського голови з гуманітарних питань Галина Слічна.

Водночас вона акцентувала, що лікарі не матимуть спеціального одягу — бо це не потрібно, адже вони знають своїх пацієнтів. Однак, якщо такий пацієнт повернувся з-за кордону або ж контактував з такими людьми, і в нього виникла гарячка, тоді на виклик їхатиме спеціальна бригада лікарів у спеціальних захисних костюмах.

Зазначимо, станом на сьогодні на коронавірус захворіли 82 тисяч людей, з них у країнах Європи – 481.

Нагадаємо, хворих з підозрою на коронавірус утримуватимуть в санаторії "Немирів", а у Львівській інфекційній лікарні готові прийняти 300 хворих. Крім цього, у Львівській ОДА вирішили скерувати до 25 млн грн на профілактику та реагування можливих випадків зараження коронавірусом та рекомендували відмінити усі масові заходи у області.

Натомість у Львові для боротьби із коронавірусом у публічних місцях встановлять антисептики для рук.

Тест-системи для виявлення коронавірусу, за даними Центру громадського здоров’я МОЗ України, першочергово отримають Львівська, Закарпатська та Чернівецька області.

Додамо, через спалах коронавірусу в Італії, у аеропорті Львова та пунктах пропуску пасажири проходять обов'язкову температурну перевірку.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.