Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

бруківка

П'ятниця, 28 лютого 2020, 11:02

Для ремонту Замарстинівської передали нову бруківку з центру Львова

бруківка

Під час реконструкції вул. Замарстинівської використають 260 кв.м бруківки з вулиць Галицького і Шевченківського районів.

Сьогодні, 28 березня, виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення безплатно передати бруківку і колотий камінь ЛКП "Львівавтодор" та перемістити мозаїку. Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Зокрема, ЛКП "Шляхово-ремонтне підприємство Галицького району" має передати "Львівавтодору" 200 кв.м бруківки, отриманої при капітальному ремонті вул. К. Корнякта у 2019 році, а ЛКП "Шляхово-ремонтне
підприємство Личаківського району" – 206,6 кв.м бруківки, отриманої при
ремонті вулиць Личаківського району у попередні роки.

Також комунальне підприємство має ще отримати 1555,5 кв.м колотого каменю, отриманого при реконструкції вул. Богданівської.

Бруківку з вул. К. Корнякта та ще 60 кв.м бруківки з вул. Гайдамацької, вул. Б. Хмельницького та вул. Промислової "Львівавтодор" має використати при реконструкції вул. Замарстинівської (від вул. Гайдамацької до вул. Торф’яної).

Крім цього, 32,95 кв.м мозаїки, отриманої при реконструкції вул. Замарстинівської підприємство має використати при реконструкції пл. Двірцевої.

Нагадаємо, у жовтні 2019 року у місті зареєстрували електронну петицію з вимогою заборонити демонтаж бруківки. За словами автора петиції, громада міста Львова обурена неодноразовими випадками демонтажу та вивезення історичної бруківки.

Зазначимо, у березні минулого року активіст знайшов львівську бруківку на смітнику, яку викинули на мулових полях ЛКП "Львівводоканал". А як заявили у грудні 2017 року у міськраді, у Львові обліковують всю демонтовану з доріг бруківку.

Тоді ж голова громадської ініціативи за збереження архітектури Львова Петро Байса заявляв, під дії чи бездіяльність чиновників Львівської міської ради призводять до зменшення кількості бруківки на вулицях Львова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.