Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

торгівля квітами

П'ятниця, 28 лютого 2020, 14:00

За продаж первоцвітів на Львівщині штрафуватимуть на понад 3,5 тис грн

торгівля квітами

Мешканців Львівщини закликають не зривати та не продавати первоцвіти та підсніжники, які занесені до Червоної Книги України.

Про це повідомляє прес-служба Держекоінспекції у Львівській області. 

Щовесни на території України великих обсягів набуває торгівля ранньоквітучими весняними рослинами – так званими первоцвітами. Масовий збір на продаж квітконосів рідкісних рослин призводить до послаблення, а у невеличких місцезростаннях до повного пригнічення насіннєвого поновлення. Крім цього, дуже часто первоцвіти знищуються з кореневою частиною, що призводить до фізичного знищення популяцій.

"Державна екологічна інспекція у Львівській області в черговий раз закликає зберегти ранньоквітучі весняні квіти, які хижацьким способом знищуються заради фінансової вигоди, а також пропонує місцевим органам виконавчої влади прийняти відповідні рішення щодо охорони червонокнижних рослин, заборони торгівлі ними на ринках та поза їх межами" – йдеться у повідомленні.

Згідно постанови Кабміну розмір компенсації за шкоду, заподіяну незаконним збиранням або знищенням чи пошкодженням рослин, занесених до Червоної Книги України становить від 49 до 62 грн за одну рослину.

Згідно ст. 88-1ч.2 Кодексу України про адміністративні правопорушення:  продаж занесених до Червоної Книги України, тягне за собою накладення штрафу від 1700 до 3655 грн із конфіскацією об’єктів рослинного світу.

Нагадаємо, минулого року з 25 лютого до 15 березня у Львові тривали рейди з виявлення та ліквідації незаконної торгівлі первоцвітами, тоді екологи виписали 6 протоколів на суму 10 200 гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.