Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вул. К. Левицького, 10

google.com.ua

Вівторок, 3 березня 2020, 16:40

Знищений власником фасад будинку на Левицького відреставрують за майже 900 тисяч гривень

вул. К. Левицького, 10

Реставрацію фасаду пам'ятки архітектури на вул. К. Левицького, 10 за 869 тис грн здійснить фірма зі Львова.

Управління охорони історичного середовища Львівської міської ради провело тендер у системі ProZorro на ремонтно-реставраційні роботи головного фасаду будинку-пам'ятки архітектури місцевого значення на вул. К. Левицького, 10, які переможець тендеру має здійснити до 31 грудня 2021 року.

Аукціон стартував 19 лютого, участь у ньому взяли п'ять фірм, а переможцем обрали ТОВ В.Ф.Ф. із пропозицією виконати усі роботи за 869 996,40 грн. Додамо, очікувана вартість послуг становила 1 260 486 грн.

Як вказано у закупівлі, під час реставрації у будинку відновлять фасад та пофарбують, здійснять реставрацію ліпного декору, балконів, дверних полотен та віконних рам. 

За даними порталу YouControl, фірма ТОВ В.Ф.Ф. зареєстрована з 2015 року у Львові, займається будівельно-монтажними роботами. Засновниками та власниками фірми є Наталія Шмігельська (село Суховоля Городоцького району) та львів'янин Ростислав Могиляк. Розмір статутного капіталу підприємства становить 10 000 грн.

Шмігельська також є власницею ТзОВ "Торговий Дім "Інзарго" (торгівля продуктами і алкогольними напоями в селі Тарасівка на Пустомитівщині).

У вересні 2019 року ця фірма виграла тендер на відновлення дзвіниці стародавньої дерев'яної церкви у Дрогобичі.

Нагадаємо, у березні 2019 року у будинку на вул. К. Левицького, 10 власник приміщень самочинно пробив дверний отвір замість вікна. Поліція зупинила будівельні роботи, а власник спочатку погодився відновити вікно на місці пробитого дверного отвору, однак потім подав позов на управління охорони історичного середовища, Личаківську РА і Львівську міську раду.

Натомість, зруйнований орендарями фасад будинку на вулиці Левицького мали відновити за кошти міста, а на власника приміщень і орендаря наклали максимальний розмір штрафу – 1700 грн.

Додамо, у липні минулого року у Львівській міськраді заявили, що відновлять фасад цього будинку.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.