Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

університет Франка

Вівторок, 3 березня 2020, 14:14

На ЗНО-2020 зареєструвалось понад 160 тисяч абітурієнтів

університет Франка

Реєстрація триває до 24 березня.

Про це повідомили в Українському центрі оцінювання якості освіти.

Станом на 2 березня, для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні 2020 року зареєструвалися 167 522 особи на 554 539 тестувань.

Найактивніше учні реєструються в Полтавській (71% від очікуваної кількості), Харківській (67,3% від очікуваної кількості), Луганській (61,9% від очікуваної кількості), Донецькій (61,8% від очікуваної кількості) областях. Натомість Львівська область знаходиться на де'ятому місці із поазником у 49,4% зареєстрованих.

Найпопулярнішими предметами на тестування традиційно є українська мова, історія України та математика. Нижче у рейтингу йдуть географія та англійська.

Реєстрація для участі в ЗНО триває до 24 березня 2020 року. Абутурієнтам потрібно створити й заповнити реєстраційну картку, бланк якої формується із використанням спеціального сервісу "Зареєструватися", розміщеного на веб-сайті УЦОЯО у рубриці "ЗНО/ДПА". Одним з перших кроків є обрання категорії особи.

Комплекти реєстраційних документів учнів (слухачів, студентів) для проходження державної підсумкової атестації у формі ЗНО керівники закладів освіти надсилають до 17 березня 2020 року.  У 2020 році кожен зареєстрований учасник ЗНО має право пройти тести щонайбільше з чотирьох навчальних предметів.

Нагадаємо, основна сесія складання іспитів стартує з 21 травня до 16 червня, а для вступу у ВНЗ абітурієнти можуть подавати результати ЗНО, яке вони складали не раніше 2017 року. Крім цього, цьогоріч тестові завдання ЗНО з української мови не базуватимуться на правилах нового правопису.

Також 24 січня завершилася реєстрація на пробне ЗНО. Пробне ЗНО буде проходити у дві сесії: 21 березня – з української мови та літератури, 28 березня – з історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, а також з іноземних мов (англійської, іспанської, німецької та французької).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.