Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Охорона здоров'я

amritaclub.do.am

Середа, 28 листопада 2012, 18:25

Перевищення епідпорогу на Львівщині у листопаді не зафіксоване

Епідпоріг на Львівщині станом на останній передостанній тиждень листопада не перевищений і складає 47,6 на 10 тис. населення.

 

Про це Варіанти повідомила прес-служба МОЗ України.

«Від початку епідсезону з 1 жовтня в області захворіли на гострі респіраторні вірусні інфекції 65 061 осіб, у тому числі 37 473 дітей до 17 років (57,5%). Із числа захворілих госпіталізовані в інфекційні стаціонари 1 292 особи (2,1%), з них 891 дитина до 17 років», – зазначено у повідомленні.

На даний час циркуляція вірусу грипу на території області та всієї України лабораторно не підтверджена. А решта гострих респіраторних вірусних інфекцій можуть бути викликані іншими вірусами.

«Оскільки епідемію грипу точно спрогнозувати не можна, тому, що це залежить від багатьох факторів, в тому числі природних, то існує можливість попередити захворювання грипом або ж перенести його легше. Основним, найефективнішим та перевіреним засобом специфічної профілактики у боротьбі із важким перебігом грипу та його ускладненнями являється вакцинація», – вважають у МОЗ.

На даний момент у області вакциновані проти грипу 2 821 особа, у тому числі: медичних працівників – 1428, діти шкіл-інтернатів – 839, працівники сфери обслуговування – 193, особи з хронічними захворюваннями – 68 та особи геріартричних центрів – 88.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.