Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Вороного,4 Львів

П'ятниця, 6 березня 2020, 18:40

План забудови на Вороного не передбачає відновлення пасажу Міколяша – громадські слухання

Вороного,4 Львів

Перше громадське слухання щодо нового детального плану території на вулиці Вороного відбулось у Львові сьогодні.   

Проект, який розробив Інститут "Містопроект", передбачає будівництво готелю на місці хаотичної, засміченої ділянки за адресою Вороного, 4. 

Під час обговорення звучали різні побажання та зауваження від присутніх. Зокрема, мешканці вулиці Ференца Ліста попросили запевнити їх, що проект не передбачає відновлення так званого "пасажу Міколяша" (між вулицями Коперника та Вороного). Автори проекту підтвердили, що цей об'єкт остаточно вилучили з детального планування території на прохання мешканців.

Інше питання, яке прозвучало: чи можливо на цій ділянці збудувати багатоповерховий наземний паркінг. За словами представника “Містопроекту” Юрія Столярова, наземні багатоповерхові паркінги заборонені в центральній частині міста відповідно до нових ДБН, які вступили в дію з 1 жовтня 2019 року. Натомість, інвесторів зобов'яжуть збудувати підземний паркінг, значна частина якого буде відкритою для загального користування. Щоправда, для вивчення можливості будівництва підземного паркінгу необхідно провести додаткові геологічні дослідження ділянки.

Відповідно до правил проведення громадських слухань, усі побажання внесуть до протоколу і їх розглянуть проектанти. 

Нагадаємо, що архітектурне бюро АБМК представило концепцію нової будівлі за адресою Вороного, 4. Концепція передбачає будівництво дворівневого підземного паркінгу на понад 70 місць, а також громадського простору на даху будівлі зі сквером, дитячим майданчиком, літнім театром, мистецькою галереєю та соціальним коворкінгом. Загалом під громадський простір інвестори проекту планують виділити понад 1000 квадратних метрів. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.