Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

Четвер, 29 листопада 2012, 11:15

Jazz Bez у Львові збиратиме кошти для хворого на лейкемію хлопчика

Із 7 по 9 та із 14 по 16 грудня під час концертів ХІІ фестивалю «Jazz Bez» у Львові (у фойє філармонії) стоятимуть волонтери зі скриньками для благодійного внеску, який піде на порятунок життя 8-рчіного Дем’яна Гирича.

 

Про це Варіанти повідомила прес-служба Львівської міськради.

«Хворому на лейкемію Дем’янку необхідно пройти тривалу (близько року) і важку терапію. Лікування вимагає коштів, яких у сім’ї обмаль, – пояснюють організатори акції. –  Також упродовж «ДжазБезу» будуть продаватися фестивальні листівки, диски музикантів та твори, пожертвувані львівськими митцями і «Дзиґою». Отримані з продажу кошти «Jazz Bez» передасть батькам Дем’янка».

Дем’янко живе  у селі Великі Грибовичі біля Львова разом з батьками, бабусею, дідусем і сестрами-двійнятами.  Наприкінці червня мама Оксана зауважила у Дем’янка збільшені лімфовузли на шиї. Враховуючи часті фарингіти і бронхіти, спершу подумали, що це реакція на застуду. Одного дня наприкінці  серпня після гри у футбол хлопчика почали турбувати болі у ногах та пахових ділянках.  27 серпня в гемограмі (лабораторія ЛДМКЛ) виявлені 40% недиференційованих клітин. У  ЗУСДМЦ (Чорнобильська лікарня на вул. Дністерській) у хлопчика виявили лейкемію.

Повний діагноз: гостра гібридна лейкемія із переважанням лімфобластного типу диференціювання лейкемічних клітин, без ураження центральної  нервової системи, група високого ризику.

Зараз Дем’янко стаціонарно проходить курс  хіміотерапії у ЗУСДМЦ. Результати аналізів невтішні. Якщо вони не покращаться, ймовірно, йому буде необхідна важка операція – трансплантація кісткового мозку (ТКМ). На жаль, ані мама, ні батько хлопчика, а також його сестри не підходять у якості донорів. А якщо немає родинного донора, то його необхідно шукати за кордоном, там же й проводити операцію (в Україні ТКМ від неродинного донора не проводять).

Лікарі і батьки  Дем’янка  сподіваються, що операція не буде необхідна, оскільки зовсім не гарантує одужання, до того ж є дуже дорогою.  Навіть якщо можна буде обійтись без неї, хлопчику доведеться провести в лікарні близько року для проходження повного курсу лікування.

Ви можете допомогти фінансово, організаційно , інформаційно, молитвою  чи просто роблячи добро.

Також допомогти дитині можна за тел.: +38 (096) 569-15-95; +38 (063) 845-04-78  (мама Оксана Гирич)

 Банківський рахунок:

отримувач:  ПАТ КБ «Приватбанк»

код отримувача: 14360570

банк отримувача:   ПАТ КБ «Приватбанк»

код банку отримувача: 305299

призначення платежу:  поповнення картки  5211537329061480

Гирич Василь Васильович (батько)

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.