Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

III Львівський Експортний форум

Четвер, 12 березня 2020, 17:55

У Львові відбувся III Львівський Експортний форум

III Львівський Експортний форум

12 березня у Львові відбувся III Львівський Експортний форум.

Сьогодні, 12 березня, у Львові відбувся III Львівський Експортний форум.

Поміж учасників заходу: експерти, підприємці, представники ділових кіл та державних установ, відповідальних за розвиток та промоцію українського експорту. Відкрив Форум президент Львівської торгово-промислової палати Дмитро Афтанас. За його словами, ринок експорту є надзвичайно важливим для України.

"Сьогодні українські товари експортуються у 250 країн світу і  ми всіма силами намагаємося працювати, аби розширити ринок експорту України. Для цього є дуже важливою гармонійна співпраця органів державної влади та бізнесу. Успіх експорту напряму залежить від успішності та авторитету бізнесу, який підтримує держава", – зазначив він.

За словами президентки Жіночої Ділової Палати України Наталії Карпенчук-Конопацької під час Форуму окрему увагу приділили, зокрема, жінкам-експортеркам. Виконавчий директор Канадсько-Української Торгової Палати Емма Турос розповіла про Канадсько-український проект підтримки торгівлі та інвестицій CUTIS.

"Емма Турос розповіла про ініціативу уряду Канади, яка спрямована на зменшення бідності в Україні шляхом нарощування експорту з України до Канади та інвестицій з Канади до України. Цікавим є те, що проект CUTIS проводить  практичні тренінги, семінари, вебінари та інші навчальні заходи в регіонах України для бізнесу, який планує експорт своїх товарів. Також проект надає бізнесу консультації щодо оцінки експортної готовності, пошуку бізнес-партнерів в Канаді, канадських стандартів та законодавчих вимог. Проект сприяє участі українського бізнесу у торгових ярмарках, виставках та B2B-заходах, спрямованих на розширення бізнес-зв'язків з Канадою, зростання експорту та залучення інвестицій", – зазначила вона.

Також Наталія Карпенчук-Конопацька наголосила на важливості для Жіночої Ділової Палати України того фактора, що гендерна стратегія проекту CUTIS спрямована на підсилення участі жінок у експорті з України до Канади.

"З метою зміни традиційних гендерних стереотипів щодо ролі жінок у торгівлі, проект  створює ряд мультимедійних продуктів (відео-інтерв'ю тощо), спрямованих на залучення українських жінок до експортної діяльності", – додала вона.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.