У центрі Львова 4 будинки облаштують під комплекс для громадської організації

П'ятниця, 13 березня 2020, 14:40

На вулиці Гуцульській проведуть реконструкцію існуючих будинків під багатофункціональний комплекс.

Сьогодні, 13 березня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови на реконструкцію ГО "Український стартап" будівель № 11-А, 15, 17, 19, 21 на вул. Гуцульській під багатофункціональний комплекс для обслуговування громадської організації.

Начальник управління архітектури та урбаністики Львова Антон Коломєйцев запропонував вилучити з рішення додатку будинок №21.

"В мене є прохання, пропишіть проект рішення стосовно убезпечення всіх процедур, тому що в нас були сьогодні певні дискусії. Якщо там будуть невід'ємні покращення, щоб потім не було приватизації, щоб воно лишалося у власності держави" – наголосив міський голова Львова Андрій Садовий.   

Зазначимо, будівлі, які підлягають реконструкції, на вул. Гуцульській, 11-А, 15, 17, 19, 21 розташовані у центральній частині міста у кварталі історично сформованої житлової та громадської забудови, у межах історичного ареалу міста на території зони ЮНЕСКО.

Як встановили у міськраді висота будинку після реконструкції не повинна змінитися.

За даними порталу YouControl ГО "Український стартап" заснована майже чотири роки тому на вулиці Гуцульській, 21. Її засновниками є Уляна Кадиляк та Роман Романівка. Зазначимо, Роману Романівці також належить ТзОВ "Ескіто-Львів", яке також засноване 4 роки тому і займається дяльністю готелів і подібних засобів тимчасового розміщування. Розмір статутного капіталу підприємства становить 225 000 грн.

Мітки: Андрій Садовий, Будівництво у Львові, виконком ЛМР, історична частина Львова, новини львова, реконструкція, фото