Зміст статті

16 березня 2020

Львів на карантині 2

Брифінг Андрія Садового щодо карантину у Львові.

Брифінг міського голови Львова Андрія Садового щодо обмежувальних заходів у Львові, які вводить Львівська міська рада для убезпечення мешканців від поширення респіраторних захворювань, зокрема вірусу COVID-2019.

Міська комісія ТЕБ та НС вирішила закрити усі торгові мережі, окрім аптек та продуктових магазинів.

Сьогодні, 16 березня, міська комісія ТЕБ та НС прийняла рішення у Львові на час карантину призупинити роботу закладів громадського харчування, торгово-розважальних центрів, установ сфери послуг та торгівлі. Натомість працюватимуть заклади, що займаються онлайн доставкою продуктів харчування (за умови дотримання окремого протоколу), продуктові магазини, супермаркети, аптеки, спеціалізовані магазини дитячого харчування. Працівники цих закладів при обслуговуванні клієнтів слід дотримуватись окремого протоколу.

Також комісія вирішила:

– вести режим підвищеної готовності до надзвичайної ситуації;

– призупинити діяльність коворкінгових зон (за винятком кол-центрів), перукарень, установ побутового обслуговування (салони краси), стоматологічні заклади усіх типів форм власності;

– заборонити рух приміських маршруток до Львова, у яких відсутні відповідні дозволи;

– припинити прийом громадян у Центрах надання адміністративних послуг м. Львова, відділах соціального захисту та Центрах туристичної інформації;

– призупинити планові ремонтні роботи каналізаційної мережі.

Крім цього, Львівська міськрада звернеться до правоохоронців щодо припинення стихійної торгівлі на вулицях Львова, а також до керівництва церков та релігійних організацій з проханням про організацію проведення богослужінь в режимі онлайн.

Натомість залишаються працювати: банки, поштові відділення, АЗС, магазини ритуальних послуг, СТО.

Нагадаємо, з 12 березня до 3 квітня в Україні запровадили карантин в навчальних закладах та обмежили проведення масових заходів. Станом на 16 березня в Україні виявили 5 випадків захворювання на коронавірус.

Того ж дня Україні через коронавірус померла людина – 71-річна жінка з Житомирської області, а Україна закрила кордон для іноземних громадян. На Львівщині переглянуть роботу громадського транспорту і обмежать міжміські перевезення. Також у області визначили сім медичних закладів, які прийматимуть пацієнтів з коронавірусом у разі переповнення Львівської інфекційної лікарні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.