Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

П'ятниця, 20 березня 2020, 16:40

У Львові таксі безкоштовно довозитимуть медпрацівників до лікарень

Львів

Львівських медиків безкоштовно возитимуть на роботу Uklon, Bolt, UBER та NextBike.  

Як повідомив міський голова Львова Андрій Садовий на своїй сторінці у Facebook у Львові медиків безкоштовно возитимть Uklon, Bolt, UBER та NextBike.

"Щойно домовились з Uklon та Bolt про те, що сервіси возитимуть лікарів до праці безкоштовно. UBER також нам підтвердив інформацію, яку щойно оприлюднило МОЗ - вони в грі. У Львові до акції приєднується NextBike (оренда велосипедів). По кожному сервісу своя логістика. Зараз розішлемо інструкції лікарям" – написав Андрій Садовий.

Як повідомляє "Уніан" МОЗ та служба таксі Uber домовилися про безкоштовне перевезення лікарів на час карантину. Так, Uber буде безкоштовно доставляти до лікарень медичних працівників, задіяних у запобіганні та ліквідації коронавірусної інфекції в Україні.

"Ця домовленість включає 10 тис. поїздок, які медичні працівники можуть здійснити, щоб дістатися до своїх лікарень та робочих місць", - йдеться у повідомленні прес-служби МОЗ у Telegram. 

Ця опція буде доступною в Києві, Одесі, Львові, Дніпрі, Харкові, Запоріжжі та Вінниці. МОЗ закликає інші транспортні сервіси долучитися до ініціативи та допомогти дістатися на роботу тим, хто рятує людські життя.

Нагадаємо, на Львівщині організували спецрейси, які довозитимуть на роботу медиків та працівників спецслужб, у них дозволили більше 10 пасажирів.

Раніше у ЛОДА переглянули роботу громадського транспорту і обмежили міжміські перевезення.  Міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що у Львові можуть повністю припинити курсування громадського транспорту.

На час карантину у львівських маршрутках заборонили перевозити більше 10 пасажирів. Штрафи за порушення становлять від 17 до 170 тисяч гривень.

Додамо, у львівських трамваях та тролейбусах також  перевозитимуть по 10 пасажирів. Вхід та вихід здійснюватимуть лише через передні двері, також пасажирів просять користуватися безготівковою системою оплати за проїзд.

З 12 березня до 3 квітня в Україні запровадили карантин в навчальних закладах та обмежили проведення масових заходів, також Україна закрила кордон для іноземних громадян.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.