Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад у Львові

Понеділок, 23 березня 2020, 14:53

На Львівщині є 160 вільних апаратів штучної вентиляції легень – Васько

медичний заклад у Львові

Більшість із цих апаратів закуплені ще у 1990-х роках і лише 40 з них придбали протягом останніх 5 років.

Про це сьогодні, 23 березня, під час брифінгу повідомив в.о. директора департаменту охорони здоров’я Андрій Васько.

Станом на сьогодні у області є 160 вільних апаратів штучної вентиляції легень, які ще не використовуються для надання медичної допомоги пацієнтам.

"Їхня якість потребує кращого, багато з цих апаратів є закуплені у 1990-х та на початку 2000-х роках. Не більше 40 апаратів були закуплені за останні 5 років", – заявив Андрій Васько.

За його словами, також Львівщина планує налагодити виробництво костюмів біологічного захисту на території області через те, що при великому нааливі хворих на коронавірус лікарі не будуть забезпечені масками. 

"Для первинної роботи всі медичні установи забезпечені засобами захисту: і масками, і костюмами. Ми маємо серйозний дефіцит в частині того, коли до нас буде поступати більша кількість пацієнтів, для того, щоб забезпечувати медичних працівників засобами захисту", – наголосив Андрій Васько.

Він пояснив, що для цього використають багаторазові костюми індивідуального захисту, які підлягатимуть стериалізації, а також очікують, що цього або наступного тижня вони отримають декілька десятків тисяч костюмів біологічного захисту, які роздадуть по лікарнях, де лікуються пацієнти з коронавірусною інфекцією.

"В нас є виробники, фірми, які можуть шити з відповідного матеріалу костюми біологічного захисту і ми налагоджуємо виробництво таких костюмів на території області", – пояснив Андрій Васько.

Нагадаємо, станом на сьогодні на Львівщині перевіряють 104 підозри на коронавірус, а 22 березня у області було зафіксовано другий випадок коронавірусної хвороби COVID-19.

З 12 березня до 3 квітня в Україні запровадили карантин в навчальних закладах та обмежили проведення масових заходів, також Україна закрила кордон для іноземних громадян.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.