Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад у Львові

Понеділок, 23 березня 2020, 16:48

На Львівщині скерували майже 300 мільйонів на боротьбу з коронавірусом

медичний заклад у Львові

Загалом у області передбачили понад 282 млн грн бюджетних коштів на боротьбу з коронавірусом, а також благодійні внески.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Як заявив заступник голови Львівської ОДА Іван Собко, загалом на підготовку до боротьби із коронавірусною інфекцією мобілізували понад 282 млн грн бюджетних коштів.

"Обласний бюджет, міський бюджет Львова та бюджети територій загалом мобілізували 282,47 млн грн. 7,5 млн грн виділили із резервного фонду, із них 1,1 млн грн скерували на центр громадського здоров’я, 400 тис грн – на екстрену медичну допомогу та 6 млн грн – на обласну інфекційну лікарню. Окрім того, 20 млн грн до кінця завтрашнього дня будуть на рахунках медичних установ, працівники яких працюють на передовій. Їх отримають медичні працівники чотирьох закладів так званої першої лінії", – зазначив Іван Собко.

Він додав, що 18,5 млн грн скерували представники великого бізнесу. Зокрема, ІТ-компанія SoftServe виділила 10 млн грн, компанія "Ензим" – 4 млн грн, ТОВ "Оскар" Моршинська" – 1 млн грн, "Галнафтогаз" – 3 млн 400 тис грн, "Львівгаз" – 100 тис грн, БО "Крила надії" – 2 млн грн, БО "З янголом на плечі" – 5 млн грн, меценат з Яворівського району – 600 тис грн.

Собко додав, що у Львівській області визначено 4 заклади, які нестимуть основне навантаження у боротьбі із коронавірусом: Львівська обласна інфекційна лікарня, госпіталь у Винниках, 8-ма міська лікарня та Центр легеневого здоров’я.

Нагадаємо, станом на сьогодні на Львівщині перевіряють 104 підозри на коронавірус, а 22 березня у області було зафіксовано другий випадок коронавірусної хвороби COVID-19.

З 12 березня до 3 квітня в Україні запровадили карантин в навчальних закладах та обмежили проведення масових заходів, також Україна закрила кордон для іноземних громадян.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.