Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

finance.obozrevatel.com

П'ятниця, 30 листопада 2012, 10:31

Біометричні паспорти видаватимуть з 1 січня 2013 року

Біометричні паспорти планується видавати з 1 січня 2013 року.

Про це розповів автор закону про біометричні паспорти регіонал Василь Грицак.

"Для громадянина України закордонний паспорт, як і передбачалося раніше, буде коштувати 350 грн, внутрішній — 65 грн",— зазначив Грицак. 

29 листопада Президент Янукович підписав закон "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус", котрий передбачає впровадження електронних паспортів для громадян України. Закон припускає переведення на біометричну основу 15 типів документів, включаючи паспорт громадянина України й закордонний паспорт.

Для оформлення цих документів передбачається використовувати засоби Єдиного державного демографічного реєстру, які посвідчують особу, її спеціальний статус поряд із водійськими правами, посвідченням особи без громадянства, посвідченням на постійне проживання, посвідченням на тимчасове проживання, карткою мігранта, посвідченням біженця.

Паспорт громадянина України виготовлятиметься у формі картки, що містить безконтактний електронний носій інформації, при чому видається він не пізніше ніж через 30 календарних днів із дня оформлення заяви-анкети на його отримання. До електронного паспорта вноситься: назва держави, назва документа, прізвище та ім'я особи, стать, громадянство, дата народження, унікальний номер запису в реєстрі, номер документа, дата закінчення терміну дії документа, дата видачі документа, уповноважений орган, що видав документ, місце народження, фотографія та підпис особи. До паспорта за письмовою заявою може бути внесено дані батьків або опікунів особи.

Особам, які через свої релігійні переконання відмовляються від внесення особистої інформації до безконтактного електронного носія, гарантується право на відмову. Це право реалізується шляхом подання заяви до відповідного центрального органу виконавчої влади про відмову від отримання документа.

Плата за такі послуги повинна належати до доходів загального фонду держбюджету.

20 листопада Верховна Рада ухвалила закон про введення біометричних паспортів у новій редакції з пропозиціями президента.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.