Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

костел Єзуїтів

Вівторок, 24 березня 2020, 16:43

Костел Єзуїтів відреставрують за понад сім мільйонів гривень

костел Єзуїтів

Львівська міськрада замовила за 7,5 млн грн реставрацію костелу Єзуїтів у ПП "Володар-Маркет".

Управління охорони історичного середовища Львівської міської ради оголосило тендер у системі ProZorro на реставраційно-ремонтні роботи пам'ятки архітектури національного значення – костелу Єзуїтів на вул. Театральній, 11, які переможець тендеру має здійснити до 31 грудня 2022 року.

Аукціон стартував 13 березня, участь у ньоиму взяли ПП "Володар-Маркет" (7 541 513,69 грн), ТзОВ "Еталон-Ком" (8 613 806 грн), ТзОВ "Спеціальна науково-реставраційна проектно-будівельно-виробнича майстерня "Україна-Реставрація" (9 400 137,60 грн). Переможцем обрали ПП "Володар-Маркет", а очікувана вартість послуг становила 9 533 717 грн.

Як вказано у закупівлі, під час реставрації у храмі здійснять відтворення штукатурки фасадів по цегляних поверхнях вапняним розчином; відреставрують стовпи, пілястри, колони і криволінійні поверхні; скульптури; карнизи, фронтони, арки; здійснять ручне розчищення цоколю від забруднень, що важко видаляються; відновлять металеві віконниці і дверні полотна; пофарбують.

Згідно з даними порталу Youcontrol, ПП "Володар-Маркет" зареєстроване у 2008 році у Винниках, займається будівництвом житлових і нежитлових будівель. Кінцевою власницею фірми є Надія Мелета, якій також належить ТзОВ "Виробничо-технічна фірма "Друксервіс" (Львів). Розмір статутного капіталу підприємства становить 10 000 грн.

Це підприємство також реставрує Храм Різдва Пресвятої Богородиці у смт. Щирець за 13 млн грн, будинок-пам'ятку архітектури на просп. Т. Шевченка, 23 та храм Святої Трійці на вул. Тершаковців, 1-а, будівлю колишнього страхового товариства "Дністер".

Нагадаємо, у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла з грудня 2017 року розпочалася реставрація фресок моравського митця Франциска Екштайна (1739-1740 рр.). Всі роботи триватимуть до 2022 року, за цей час у храмі планують відновити понад 1000 м² площі стінопису.

Також у 2018 році тут стартувала реставрація фасаду, на що виділили 1 млн грн.

Варіанти побували на відкритті відновлених фресок, детальніше про це читайте у репортажі "Під куполом Єзуїтів".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.