Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

аптека

П'ятниця, 27 березня 2020, 13:17

Львівська лікарня швидкої медичної допомоги закупить нові тести на коронавірус

аптека

Виконком виділив інфекційній лікарні 2 млн грн з бюджету Львова на закупівлю ПЛР-тестів на коронавірус.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Сьогодні виконавчий комітет Львівської міськради затвердив рішення виділити з  резервного фонду міського бюджету 2 млн грн Львівській лікарні швидкої медичної допомоги для придбання ПЛР-тестів та передачу їх Львівській обласній лабораторії.

Це рішення прийняли вчора на засіданні Львівськаої міської комісії ТЕБ і НС. 

"Вчора я також мав розмову з головним санітарним лікарем. Вони зараз готують пропозиції, що їм треба докупити. Є потреба у збільшенні кількості людей у лабораторії та закупівлі додаткового обладнання. Вони обмежені у державному фінансуванні. Думаю, нашими коштами ми зможемо допомогти, щоб збільшити кількість тестів, які вони будуть робити", – наголосив міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, з 26 березня у місті розпочали проводили тести на коронавірус методом проведення полімеразної ланцюгової реакції.

23 березня в Україну з Китаю прибуло 250 000 експрес-тестів на коронавірус, а також тести для проведення полімеразної ланцюгової реакції. Тоді ж у Львівській ОДА наголосили, що їх мають доставити у лікарні Львова, однак алгоритм розподілення ще напрацьовують. 

Додамо, 25 березня уряд продовжив карантин в Україні до 24 квітня, а також ввів режим надзвичайної ситуації на всій території країни.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.