Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

лікарня

Четвер, 2 квітня 2020, 10:10

У Львові у двох лабораторіях робитимуть тести на коронавірус

лікарня

У двох лабораторіях проводитимуть високоточні тести на коронавірус методом проведення полімеразної ланцюгової реакції.

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий на своїй сторінці у Facebook.

За його словами у Львові дві лабораторії будуть робити ПЛР-тести на COVID-19. Місто отримало 2 тис німецьких наборів реагентів, частину з яких передає в лабораторію Інституту епідеміології та гігієни ЛНМУ ім. Д. Галицького. 

"Вже від завтра у Львові 2 лабораторії робитимуть високоточну ПЛР-діагностику на наявність коронавірусу COVID-19. Разом з благодійниками купили 2000 німецьких наборів реагентів для ПЛР-тестів та виділення РНК. Частину з них вже отримали та передаємо завтра в лабораторію Інституту епідеміології та гігієни ЛНМУ ім. Д. Галицького. Був у цій лабораторії. На відео невеличкий огляд" – написав Андрій Садовий.

Нагадаємо, з 26 березня у місті розпочали проводили тести на коронавірус методом проведення полімеразної ланцюгової реакції. 

Додамо, у Львівському лабораторному центрі за добу зможуть провести 40 тестів на коронавірус. Після виявлення позитивного результату на коронавірус, проби аналізів додатково відправлятимуть зі Львова у Київський лабораторний центр.

25 березня Кабінет міністрів продовжив карантин в Україні до 24 квітня, а також ввів режим надзвичайної ситуації на всій території країни. З 24 березня на Львівщині ввели режим надзвичайної ситуації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.