Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

www.real-estate.lviv.ua

П'ятниця, 30 листопада 2012, 18:27

Управління охорони історичного середовища ЛМР звернулося в міліцію та прокуратуру щодо робіт на вул. Вірменській

Управління охорони історичного середовища Львівської міської ради звернулося у міліцію та прокуратуру Львова з заявами щодо проведення самовільних робіт на вул. Вірменській, 30.

Про це Варіантам повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Лілія Онищенко розповіла, що спочатку на Вірменській, 30, було риштування, огорожа: «Коли ми прийшли в це приміщення, там проводились тільки внутрішні підготовчі роботи. Хоча нове вікно, двері вже були встановлені».

Управління охорони історичного середовища ЛМР спільно з ЛКП роботи зупинили і звернулись в міліцію для притягнення працівників, які не хотіли надати інформацію хто вони і звідки, до відповідальності. «Вони ці двері повантажили на машину і відвезли, з приміщення пішли, сказали, що вони тут нічого не роблять і робити не збираються. Приміщення було опломбоване», - додала Лілія Онищенко.

Райвідділ відповів, що порушувати кримінальну справу немає підстав, оскільки ніяких робіт не проводиться. І це затихло приблизно на тиждень-два. Тоді управління охорони історичного середовища ЛМР звернулось в прокуратуру, оскільки риштування не знімали.

Власників знайти неможливо. Правоохоронні органи допомагають шукати цих людей. До цього часу ще немає їхніх контактів, хоча паспортні дані відомі.

«І раптом протягом суботи двері знову були встановлені. Тепер в нас немає ніякого виходу, крім того, щоб цією справою займалась прокуратура. Незважаючи на те, що ці приміщення опломбовані, очевидно якісь роботи здійснюються з вулиці. Розуміючи, що знайти власників цього приміщення є складно, то ,напевно, правоохоронні органи можуть притягнути до відповідальності людей, котрі там працюють», - обурювалася Лілія Онищенко.

Виявилося, що власники приміщення на вул. Вірменській, 30, є власниками приміщення і на Зеленій, 53, де також ведуться незаконні роботи. «Мешканці кілька разів звертались в міліцію. Взагалі складна ситуація через те, що там підкопали фундамент і є загроза того, що стіна будинку може тріснути», - розповіла Лілія Онищенко.

На думку начальника управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілії Онищенко, через цей ремонт конструктивна частина будинку не порушена, але встановлено жахливе пластикове вікно чи то двері - важко зрозуміти. і немає жодної проектної документації.

Нагадаємо, Прокуратура Львова, управління охорони історичного середовища Львівської міськради та Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю у Львівській області скерували доручення щодо проведення перевірок фактів порушень пам'яткоохоронного законодавства під час проведення ремонтних робіт не лише у приватній квартирі на вул. Вірменській, 30, а й ремонтних робіт на вул. Лесі Українки у Львові, внаслідок яких, за твердженням ЗМІ, знищена ще одна пам'ятка – давні оборонні мури.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.